Trgovci ne prate kretanje evra

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovci ne prate kretanje evra

Evro je „oslabio“ za oko četiri dinara, ali to se za sada nije odrazilo na pad cena uvozne robe dok u suprotnom cene preko noći skoče.

U vodećim trgovinskim lancima tvrde da su cene za sada nepromenjene.Cenovnici uvoznih pića, konditora, kućne hemije za sada su bez promene.

KONKURENTNOST I KURS

U MALOPRODAJI pri formiranju cena ne postoji uslov da li je dinar slab ili jak. Za određene robne grupe definiše se nivo marži sa kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << trgovinski lanci posluju na tržištu - ističu u vodećim maloprodajama.

Ograničiti marže na hranu

Marže se formiraju u odnosu na male i velike radnje, lokaciju, koliko se koja roba kupuje i zbog toga su cene za artikle od istih dobavljača različite.

Prometnici objašnjavaju da nove „teže“ cenovnike danima vagaju, jer je u vreme besparice i slabe platežne moći to krajnje nepopularna mera.



- Prošle nedelje spustili smo cene kućnih aparata od dve do pet odsto
- ističe Zdravko Đuranović, komercijalni direktor kompanije „Samson“, koja zastupa firmu „Beko“. - Najjeftiniji model veš mašine sada je 21.999 dinara, a za toliko može da se kupi i električni šporet, pa naviše.

U trgovinama „Tehnomanije“ petina robe iz njihovog asortimana već je pojeftinila od početka godine u granicama kursnih razlika.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.