Šverc duvana sada i na internetu

Izvor: B92, 03.Jun.2013, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šverc duvana sada i na internetu

Beograd -- Prodaja rezanog duvana na pijacama je zabranjena, ali trgovce zbog potražnje nisu zaustavile ni pojačane inspekcijske kontrole.

Zbog niske cene zadržali su mušterije, a prodaju ugovaraju telefonom ili putem interneta.

Od kako je zabranjena prodaja duvana, prodavci na beogradskim pijacama dovijaju se na razne načine.

Duvan skrivaju u tezgama ili negde u blizini pijace, pa kad mušterija prođe njhovu kontrolu i kad je trgovac siguran da to nije inspektor, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slede pregovori. Trgovci duvanom imaju i tezge na kojima prodaju cveće, školski pribor, veš ili papuče.

"Ne želimo da popularizujemo ovakav način prodaje, jer realno naša zarada je dobra i potražnja je zbog cene sve veća. Kad krenu kontrole, malo se pritajimo, a i podelili smo stalnim mušterijama brojeve telefona, pa se na taj način dogovaramo o preuzimanju duvana", kaže jedan od prodavaca sa pijace Zeleni venac, koji je želeo da ostane anoniman.

Otkad je zabranjena prodaja rezanog duvana, ima pušača koji su se vratili cigaretama, iako je to na mesečnom nivou tri puta skuplja opcija.

“Isuviše mi je stresno da jurim prodavce duvana, pa sam odustala od zavijanja cigareta. Platim više, ali ne razmišljam. Nemam živaca da se ganjam po pijacama”, kaže za naš list Anđelka Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.