Šteta iz protesta: Propadoše kupine u Baču

Izvor: Mondo, 12.Jul.2018, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta iz protesta: Propadoše kupine u Baču

Proizvođači kupine u Plavni kod Bača, zbog niske otkupne cene odlučili su da ne beru kupinu. Šteta se procenjuje na više od stotinu hiljada evra. ...

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Pre tri godine na zasadu kupine od dva hektara Stipan Kaplar iz Plavne zaradio je oko tri miliona dinara. Cena po kilogramu tada je bila preko stotinu dinara, piše RTV Vojvodina.

Njemu i ostalim proizvođačima kupine u Plavni kod Bača, hladnjačari sada nude svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trideset dinara po kilogramu. Po toj ceni proizvođači su u gubitku, jer ne mogu da plate ni radnike.

„Mislim da je ovo postalo sve više da mafija radi posao. Trgovci prekupci, da na tom nivou se nešto dešava. Nije tačno da takva roba ne treba nigde.

Ovo što nam nude cenu od trideset dinara to je sramota. Tu je uloženo para i para. Berači neće ispod dve stotine dinara na sat, to je katastrofa. Ovde će biti negde oko četiri vagona kupine koja će propasti, ni jedno branje nije pređeno, to je prezrelo", kaže Kaplar.

Uz ovakvu otkupnu cenu bez posla ostaju i berači, javlja RTV.

Malinari prekinuli blokadu

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.