Srpska glavobolja za Delez

Izvor: B92, 07.Nov.2013, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska glavobolja za "Delez"

Beograd -- Belgijska kompanija "Delez" objavila je da ima neočekivane gubitke u trećem kvartalu godine od 87 miliona evra, a glavni uzrok su loši rezultati u Srbiji.

"Delez" je saopštio da je "značajno pogoršanje ekonomske situacije u zemlji uticalo na kratkoročna i srednjeročna očekivanja od operacija kompanije u Srbiji".

Kako navodi Rojters, neuspeh na tržištu Srbije i Bugarske je "težak" čak 195 miliona evra, od čega je najveći deo, čak 191 milion evra manjak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na srpskom tržištu.

Agencija u tekstu pod naslovom "Srpska glavobolja gurnula Delez u neočekivani minus" navodi da je bilo očekivano da kompanija u trećem kvartalu ostvari mnogo bolji rezultat - ukupni profit od 99,1 miliona evra.

"Nevolje u jugoistočnoj Evropi su zamaskirale mnogo bolje rezultate na glavnim tržištima kompanije, Belgiji i SAD", piše Rojters.

U SAD je prodaja porasla za 2,2 odsto, dok je u Belgiji zabeležen rast od 1,5 odsto, što je za četvrtinu procenta više od predviđanja analitičara.

"Delez" je u martu 2011. godine kupio "Delta maksi grupu" za 932,5 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gubitak Deleza zbog lošeg poslovanja na Balkanu

Izvor: Akter, 07.Nov.2013

Belgijska kompanija Delez zabeležila je neto gubitak u trećem tromesečju ove godine godine od 87 miliona evra, zbog loših poslovnih rezultata na Balkanu

Nastavak na Akter...

Gubici Deleza: Očekivali više od „Maksija“

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2013

BELGIJSKA kompanija „Delez“, koja posluje i na srpskom tržištu, objavila je neočekivane gubitke u trećem kvartalu ove godine, u iznosu od 87 miliona evra, a glavni uzrok su loši rezultati u Srbiji.Ova kompanija vlasnik je najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji, u kojem su maloprodajni objekti...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.