Srbija dobija e-inspektora

Izvor: Mondo, 20.Feb.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobija e-inspektora

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas, na otvaranju treće nacionalne konferencije Vlade Srbije i privrede "Izlaz iz sive ekonomije", da će ove godine startovati jedinstvena informaciona platforma e-inspektora.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Ta platforma će do juna umrežiti prve četiri inspekcije.

Brnabić je istakla da će ta platforma još bolje povezati i koordinisati rad inspekcija u Srbiji.

Ona je rekla da će do sredine 2019. biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << umrežene sve 42 inspekcije, što će uvesti potpunu transparetnost u rad inspekcija.

"To će dozvoliti i privrednicima da kontrolišu rad inspekcija i da vidite kada je inspektor bio u kom preduzeću i koliko su često išli u jedno preduzeće, a nisu u neko drugo, da li su nešto našli ili ne, pa i vi možete da reagujete ako znate da postoje neke nepravilnosti".

Svi beogradski inspektori na jednom mestu

Brnabić je rekla da će u narednih šest meseci biti usklađeno više od 70 sektorskih propisa sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

"U naredne tri godine ulazimo u zapošljavanje novih inspektora i ojačavamo inspekcije sa nabavkom nove opreme za IT", naglasila je Brnabić.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Do juna startuje nova platforma e-inspektor

Izvor: RTS, 20.Feb.2018

Obim sive ekonomije smanjen je prethodnih pet godina, pokazuje analiza „Siva ekonomija u Srbiji 2017“, koju je predstavio NALED. Premijerka Ana Brnabić je najavila da će ove godine startovati jedinstvena informaciona platforma e-inspektora, koja će do juna umrežiti prve četiri inspekcije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.