E-inspektor startuje do juna, privrednici će moći da kontrolišu inspekcije

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2018, 14:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E-inspektor startuje do juna, privrednici će moći da kontrolišu inspekcije

U naredne tri godine biće zaposleni novi inspektori a inspekcija ojačana nabavkom nove IT opreme, naglasila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da će ove godine startovati jedinstvena informaciona platforma e-inspektora, koja će do juna umrežiti prve četiri inspekcije. Ona je istakla da će ta platforma još bolje povezati i koordinisati rad inspekcija u Srbiji.

Brnabić je rekla da će do sredine 2019. biti umrežene sve 42 inspekcije, što će uvesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << potpunu transparetnost u rad inspekcija.

"To će dozvoliti i privrednicima da kontrolišu rad inspekcija i da vidite kada je inspektor bio u kom preduzeću i koliko su često išli u jedno preduzeće, a nisu u neko drugo, da li su nešto našli ili ne, pa i vi možete da reagujete ako znate da postoje neke nepravilnosti", navela je premijerka.

Brnabić je rekla da će u narednih šest meseci biti usklađeno više od 70 sektorskih propisa sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.