Sindikati dali rok do 20. januara

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati dali rok do 20. januara

Beograd -- Savez samostalnih sindikata Srbije (SSSS) i UGS Nezavisnost organizovaće štrajk upozorenja, ukoliko do 20. januara 2014. ne bude povučen nacrt Zakona o radu.

Predsednik SSSS-a Ljubisav Orbović, na skupu sindikata povodim izmena tog zakona, rekao je da će u slučaju da nacrt ne bude povučen, 23. januara sindikati organizovati štrajk upozorenja, a potom i generalni štrajk i protest na ulicama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

On je rekao da bi posledice po radnike bile štetne ukoliko bi došlo do usvajanja zakona, i najavio da će sindikati uputiti zahtev Vladi Srbije da se taj nacrt odmah povuče, a "tvorci zakona smene".

Predstavnici sindikata su ukazali da je nacrt izmena zakona neprimenjiv i da "utiče na drugačiju preraspodelu, odnosno njegovom primenom svaki zaposleni bi bio oštećen za 50 evra mesečno u neto iznosu, a godišnje 1.020 evra".

Orbović je rekao da su na skup pozvani i ministar rada Jovan Krkobabić i ministar privrede Saša Radulović, ali da se nisu odazvali pozivu, kao ni predstavnici poslaničkih grupa u parlametu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpski sindikati prete generalnim štrajkom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Dec.2013

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" zatražili su od Vlade Srbije da hitno povuče iz procedure predlog izmena Zakona o radu i smeni autore tog dokumenta.  U beogradskom Domu sindikata, pred više od 500 sindikalaca, predsednik SSSS  Ljubisav Orbović kazao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.