Sanader nahvalio Plenkovića

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Jun.2018, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader nahvalio Plenkovića

ZAGREB - Bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a Ivo Sanader na predstavljanju svoje nove knjige 'Velika koalicija' nahvalio je aktualnu Vladu Andreja Plenkovića i poručio kako uvijek ostaje uz HDZ.

Sanader da je Hrvatska 28 godina od samostalnosti sazrela za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

"Znam na koje probleme nailazi svaka vlada. Kada bi se dvije stranke ujedinile prije svega bismo završili Drugi svjetski rat", rekao je za RTL.

Zatražen je da komentira >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pad rejtinga HDZ-a, Sanader je kazao da Plenković dobro vodi stranku te kako on "ostaje uz HDZ". Smatra također da je dobro što je HNS ušao u vladajuću koaliciju.

"To je dobro za političku kulturu u zemlji", dodao je.

O sukobu Vlade i predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kazao je kako to nije ništa pretjerano te da je sličnu situaciju i on imao u vrijeme mandata Stjepana Mesića.

Ponovio je kako se ne vidi u politici i kako zna da to mnoge zanima, o politici misli samo pisati.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.