Samo čekaj, Ameriko: Stiže vreme naplate

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 15:48

Samo čekaj, Ameriko: Stiže "vreme naplate"

U SAD uskoro dolazi "vreme naplate" za sankcije protiv Rusije, saopštio je na Telegramu ruski biznismen Oleg Deripaska.

On je na taj način komentarisao članak Fajnenšel tajmsa (FT) o odlivu akcionara u SAD usled porasta prinosa na državne trezorske obveznice.

"Ostalo im je još tri, tri i po godine", naveo je Deripaska.

Prinos na dvogodišnje trezorske obveznice SAD porastao je na najviši nivo od 2007. godine i premašio je 5,0 odsto, dok je prinos na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << desetogodišnje obveznice porastao na najviši nivo od marta, popevši se iznad granice od 4,0 odsto, navodi FT.

Prinos trezorskih obveznica počeo je da raste zbog straha da će američka centralna banka FED ponovo povećati referentnu kamatnu stopu, tvrde autori članka u FT.

FED je na junskom sastaku odlučio da ostavi referentnu kamatnu stopu u rasponu između 5,0 i 5,25 odsto, ali nije isključio mogućnost njenog povećanja u doglednoj budućnosti, prenele su agencije.

Pročitajte još:

Rusija pokreće istragu: "Bolje bi vam bilo da samo proizvodite čokoladice..."

Odlažu povlačenje: Podržavaju Kijev, ali ne žele da prekinu s Moskvom

Nemačke firme i dalje rade u Rusiji, samo ih američke u tome nadmašuju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.