Rusija doskočila SAD: U avionu MS-21 ništa američko

Izvor: B92, 10.Jan.2019, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija doskočila SAD: U avionu MS-21 ništa američko

Ministarstvo za trgovinu Rusije već je preduzelo mere da strane komponente za avion MS-21 zameni domaćim proizvodima, saopštila je pres-služba Ministarstva.

Bilo je potrebno realizovati dodatne mere kako bi se osigurao program pravljenja kompozitnog krila za serijsku proizvodnju MS-21. Rusija ima neophodnu proizvodnu snagu, kompetenciju i isporučioce“, naglasili su u Ministarstvu trgovine.

Uz finansijsku i organizacionu podršku Ministarstva, u Rusiji se uspostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ceo lanac proizvodnje kompozicionih materijala u vojnoj i civilnoj sferi. Između ostalog, već nekoliko godina se aktivno radi sa "Rosatomom“ i drugim kompanijama iz te branše.

Ranije je ruski list "Komersant“ pisao da su američke sankcije protiv ruskih kompanija "Aerokompozit“ i "Tehnologija Romašin“ (deo korporacije "Rosteh“) dovele do prekida isporuka iz SAD i Japana materijala za "crno krilo“ aviona MS-21, piše list "Komersant“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kompanija "Rosteh“ je saopštila da je taj problem prenaduvan. Prema rečima predstavnika kompanije, postoje strani proizvođači komponenti, ali i domaća proizvodnja, prenosi Sputnik.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.