Rusija povećava isporuke

Izvor: B92, 07.Jun.2023, 18:31

Rusija povećava isporuke

Rusija će u junu povećati isporuke nafte preko južnog kraka naftovoda Družba za 16 odsto.

Prema izvorima agencije Rojters, evropske rafinerije žele da kupe što više ruske nafte iz straha od problema sa tranzitom kroz Ukrajinu.

Britanska agencija tvrdi da će mađarski MOL u junu kupiti oko 900.000 tona ruske nafte Ural naspram 750.000 tona u maju.

Češki koncern Unipetrol, u vlasništvu poljskog PKN Orlen, planira da u junu kupi do 430.000 tona nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ural naspram 400.000 tona u maju.

Rusija sada isporučuje naftu u Evropu samo preko južnog kraka Družbe koji prolazi kroz teritoriju Ukrajine i Belorusije.

Dostava nafte preko severnog kraka Družbe je suštinski obustavljena nakon što su Poljska i Nemačka odbile da kupuju ruske energente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.