Rusija: Prva serija vakcine protiv korona virusa za životinje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2021, 10:02

Rusija: Prva serija vakcine protiv korona virusa za životinje

Ruski Federalni centar za zaštitu zdravlja životinja proizveo je prvih 17.000 doza vakcine Carnivak-Kov za prevenciju kovid-19 kod životinja.

Predstavnica ruske administracije za poljoprivredne proizvode Roselhonadzor Julija Melano izjavila je da je prva serija vakcina već rezervisana i da će što pre biti poslata u gradove i regione širom Rusije, prenosi RIA Novosti.

Ruska vakcina Carnivac-Kov je prvi registrovani lek u svetu protiv korona virusa kod životinja. Trenutno se period trajanja imuniteta nakon vakcinacije procenjuje na šest meseci.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusko cepivo Karnivak-Kov: "Prizvedena prva serija vakcine protiv korona virusa za životinje"

Izvor: Blic, 30.Apr.2021

Ruski Federalni centar za zaštitu zdravlja životinja proizveo je prvih 17.000 doza vakcine Karnivak-Kov za prevenciju kovid-19 kod životinja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.