Izvor: B92, 02.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restrukturiranje Petrohemije

Pančevo -- Upravni odbor HIP Petrohemije Pančevo odlučio je da počne restrukturiranje kompanije, izjavio je generalni direktor te fabrike Slobodan Adžić.

Adžić je rekao da će biti osnovan tim koji će činiti članovi tog upravnog odbora, Vlade, Naftne industrije Srbije i sindikata radi izrade programa za restrukturiranje kako bi se održala proizvodnja.

On je naveo da je posle sednice Skupštine akcionara i novog Upravnog odbora kompanije "jasna namera" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlade da Petrohemija "izađe iz dugova i nastavi rad".

"Kompanija je već pojela svoj kapital i bankrotirala, ali očigledno da Vlada kroz restrukturiranje i nalaženje strateškog partnera želi da pomogne Petrohemiji da opstane", dodao je Adžić.

On je rekao da je "prvi zadatak da se smanji opasnost od naplate 200 miliona evra duga poveriocima i da se dugovi smanje prodajom pojedinih delova kompanije". "Sledeći korak je pronalaženje strateškog partnera, ali tek pošto se dugovi smanje na podnošljiv nivo", dodao je direktor Petrohemije.

Predlogom restrukturiranja predvidjeno je i smanjenje plata i otpuštanje oko 500 radnika uz otpremnine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UO HIP "Petrohemija" počinje restrukturiranje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2009, 16:38

PANČEVO - Upravni odbor HIP "Petrohemija" Pančevo odlučio je da počne restrukturiranje kompanije...Menadžment očekuje da se na taj način izađe iz duga od 200 miliona evra i nastavi normalna proizvodnja, ali se dva od tri sindikata ne slažu s predloženim merama...Izveštava dopisnik...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.