Razvojna banka preuzima ulogu Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2012, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvojna banka preuzima ulogu Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine

NOVI SAD -

Skupština Vojvodine sutra će razmatrati predlog odluke o izmeštanju pokrajinskog Fonda za razvoj u Razvojnu banku Vojvodine, potvrdio je za Radio televiziju Vojvodine šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Borislav Novaković.

"Namera je da se sve podsticajne mere koje mogu doprineti razvoju privrede i poljoprivrede u pokrajini izmeste u banku kako bi ona postala motor razvoja Vojvodine", rekao je Novaković.

Dodatnu finansijsku injekciju banka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će dobiti i kroz skoro emitovanje hartija od vrednosti, rekao je on, dodajući da izmeštanje fonda za razvoj u banku ne znači da ona do sada nije dobro radila .

Fond za razvoj Vojvodine prvi je fond koji je pre deset godina osnovalo tadašnje izvršno veće Vojvodine. Početni kapital od oko 80 miliona evra dobijen od privatizacije u međuvremenu je gotovo utrostručen.

Fond je imao najpovoljnije kamate za kredite koje je u protekloj deceniji dobilo više od 5.500 preduzetnika i poljoprivrednika.

Poslanici Skupštine Vojvodine razmatraće sutra i predlog o prestanku važenja odluke o uređivanju pitanja koja se odnose na sukob interesa u organima pokrajine, radi obezbeđivanja ujednačenog sistema u republici u toj oblasti.

Pokrajinska skupština je, pre dve godine, donela odluku kojom je pojedinim poslanicima, izabranim po većinskom sistemu na izborima 2008. godine, bilo omogućeno da obavljaju dve ili više funkcija do isteka mandata.

Donošenjem nove odluke o prestanku važenja prethodne, to pitanje treba da bude usaglašeno sa odgovarajućim republičkim propisima.

Na dnevnom redu 34. sednice Skupštine Vojvodine je i nekoliko predloga odluka o donošenju prostornih planova područja posebne namene, odnosno rezervata prirode u pokrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razvojna banka Vojvodine preuzima ulogu Fonda za razvoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2012

NOVI SAD -..Skupština Vojvodine sutra će razmatrati predlog odluke o izmeštanju pokrajinskog Fonda za razvoj u Razvojnu banku Vojvodine, potvrdio je za Radio televiziju Vojvodine šef poslaničkog kluba Demokratske stranke Borislav Novaković..."Namera je da se sve podsticajne mere koje mogu doprineti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Razvojna banka preuzima ulogu Fonda za razvoj Vojvodine

Izvor: Blic, 26.Feb.2012

Razvojna banka Vojvodine od sutra će preuzeti ulogu Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, najavio je danas šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković. .."Od sutra će Razvojna banka biti motor ukupne privrede u Vojvodini", rekao je Novaković za Radio-televiziju...

Nastavak na Blic...

Skupština Vojvodine o Razvojnoj banci, sukobu interesa ...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2012, 04:56

NOVI SAD -..Poslanici Skupštine Vojvodine razmatraće danas više tačaka, između ostalog i onu kojom će Razvojna banka Vojvodine preuzeti ulogu Fonda za razvoj Vojvodine, najavio je juče šef poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković..."Od sutra će Razvojna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.