Rast prometa, ali uz pad indeksa

Izvor: B92, Beta, 15.Mar.2010, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast prometa, ali uz pad indeksa

Beograd -- Trend rasta nedeljnog prometa i pada vrednosti indeksa nastavljen je na Beogradskoj berzi u drugoj martovskoj sedmici.

Ukupan promet premašio je 572 miliona dinara i bio je čak 70 odsto veći nego u prvoj sedmici ovog meseca. Najveći doprinos rastu prometa ponovo je dala AIK banka sa realizovanih 214,5 miliona dinara i 73.707 akcija koje su promenile vlasnike.

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 zabeležio je pad od 0,62 odsto na nedeljnom nivou >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je korekcija naniže opšteg indeksa Belexline u istom periodu bila 0,83 odsto.

Na nedeljnom nivou najveći rast cene ostvario je Progres, 13 odsto, a slede Vino Župa i BIP sa gotovo šest procenata. Među gubitnicima su se našli Simpo sa minusom od gotovo 19 procenata, Fidelinka sa bezmalo 13 i Pupin telekom sa gotovo 11 odsto.

Strani investitori učestvovali su sa 47 odsto u ukupnom prometu, i to ponovo intenzivnije na strani kupovine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.