Izvor: Glas javnosti, Beta, 15.Mar.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast promet na Beogradskoj berzi

BEOGRAD - Trend rasta nedeljnog prometa i pada vrednosti indeksa nastavljen je na Beogradskoj berzi u drugoj martovskoj sedmici.

Ukupan promet premašio je 572 miliona dinara i bio je čak 70 odsto veći nego u prvoj sedmici ovog meseca, istakla je Tijana Cvetković, šef odeljenja za poslove korporativnog agenta "Fime internešenel" (International) .

Najveći doprinos rastu prometa ponovo je dala AIK banka sa realizovanih 214,5 miliona dinara i 73.707 akcija koje su promenile >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vlasnike.

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 zabeležio je pad od 0,62 odsto na nedeljnom nivou, dok je korekcija naniže opšteg indeksa Belexline u istom periodu bila 0,83 odsto.

Na nedeljnom nivou najveći rast cene ostvario je "Progres" - 13 odsto, a slede "Vino Župa" i BIP sa gotovo šest procenata.

Među gubitnicima su se našli "Simpo" sa minusom od gotovo 19 procenata, "Fidelinka" sa bezmalo 13 i "Pupin telekom" sa gotovo 11 odsto.

- Strani investitori učestvovali su sa 47 odsto u ukupnom prometu, i to ponovo intenzivnije na strani kupovine - navela je Cvetkovićeva.

Promet obveznicama stare devizne štednje dostigao je 125 miliona dinara, a najviše se trgovalo dužničkim hartijama serije A2015, za 39 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.