Putin:Kipar nam može doneti dobitak

Izvor: B92, 06.Apr.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin:Kipar nam može doneti dobitak

Moskva -- Situacija na Kipru pokazala je svu neadekvatnost i nepouzdanost ulaganja u zapadne finansijske institucije, ukazao je predsednik Rusije Vladimir Putin.

"Što vi više uzmete od stranih ulagača u finansijskim institucijama vaših zemalja, to je bolje za nas, jer će oni koji su pogođeni, uvređeni i uplašeni, nadamo se (ne svi, ali mnogi) doći u naše finansijske institucije i čuvaće novac u našim bankama", rekao Putin u intervjuju nemačkoj radioteleviziji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ARD, tokom posete Nemačkoj.

Putin je istakao da nije ljut zbog toga što Evropska unija nije potražila pomoć od Rusije, iako su mnogi ruski građani pogođeni krizom na Kipru, preneli su ruski mediji.

"S druge strane, u izvesnoj meri sam srećan zbog toga što je to pokazalo svu neadekvatnost i nepouzdanost ulaganja u zapadne finansijske instutucije", rekao je ruski predsednik.

On je priznao da su u jednom trenutku mnogi ulagači izneli sredstva u takve zone kao što je Kipar, zbog toga što nisu osećali pouzdanost ruskog finansijskog sistema.

"On i nije bio takav. Sećate se 1998. godine - kolaps, 2000. godine, to je već naš zajednički problem, ponovo su bili prisutni veliki strahovi u vezi sa očuvanjem finansijskog sistema", podsetio je Putin.

Ruski predsednik je dodao da u vreme krize 2008. Rusija nije prosto sačuvala, nego i ojačala finansijski sistem, a rezultat toga je bio da nijedna finansijska institucija u zemlji nije propala.

"Bilo je problema, ali mi nismo nikom dozvolili da se odriče svojih ulagača. Naravno, ljudima je bilo teško u vreme krize, ali smo izgradili funkcionisanje našeg bankarskog sistema tako što ga nismo samo održali, nego smo ga ojačali i preduzeli korake za njegovo restrukturiranje, pažljivo, ali da ga ojačamo. Nadam da će i sada ljudi to shvatiti", rekao je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Što više budete „pritiskali“ strane ulagače, to bolje za nas

Izvor: Vostok.rs, 06.Apr.2013

06.04.2013. - Ruski predsednik kritikovao zapadni bankarski sistem..Situacija na Kipru je pokazala svu neizvesnost uloga u zapadnim bankama, smatra Vladimir Putin. „Što više budete „pritiskali“ strane ulagače, to bolje za nas, jer će investitori doći u naše finansijske institucije“, izjavio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.