Prva modna kuća u BiH zvanično ugašena

Izvor: Capital.ba, 04.Dec.2023, 16:44

Prva modna kuća u BiH zvanično ugašena

BANJALUKA – Okružni privredni sud u Banjaluci zaključio je stečajni postupak nad modnom kućom „Carmen-line“ u stečaju jer ovo preduzeće ne raspolaže nikakvom imovinom. FOTO: Pixabay Stečajni upravnik preduzeća je istakao da „Carmen line“ ne posjeduje nikakve nepokretnosti, da nisu vlasnici registrovanih vozila, te da su im obaveze veće od imovine. Na osnovu toga je predložio sudu da zaključi stečajni postupak s obzirom na to da ne postoji mogućnost unovčenja imovine, budući >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da nema stečajne mase. Potraživanja u ovom stečajnom postupku prijavili su Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i to u iznosu od 4.627 KM, te Grad Trebinje oko 433 marke. Podsjetimo, stečaj u prvoj modnoj kući „Carmen-line“ otvoren je u septembru ove godine. CAPITAL je ranije objavio da je Sud na osnovu uvida u priloženu dokumentaciju utvrdio da je ovo preduzeće platežno nesposobno, čime su ispunjeni uslovi za pokretanje prethodnog postupka za otvaranje stečaja. Inače, propast ove modne kuće krenula je sa smrću njenog osnivača Zorislava Stojića. Posao je preuzela supruga Plamenka sa ostalim članovima porodice, ali je očigledno da je taj gubitak bio početak kraja. CAPITAL: Bojana Ninković Чланак Prva modna kuća u BiH zvanično ugašena се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Propast, zvanično: Komšije ostale bez prve modne kuće

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 10:07

Prva modna kuća u BiH je zvanično ugašena...Okružni privredni sud u Banjaluci zaključio je stečajni postupak nad modnom kućom "Carmen-line" u stečaju jer ovo preduzeće ne raspolaže nikakvom imovinom...Stečajni upravnik preduzeća je istakao da "Carmen line" ne posjeduje nikakve nepokretnosti,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.