Protokol o liberalizaciji tržišta

Izvor: S media, 10.Jan.2011, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protokol o liberalizaciji tržišta

Potpredsednik Vlade Srbije Mladjan Dinkić i evropski komesar za trgovinu Karel de Guht potpisaće sutra u Briselu Bilateralni protokol o liberalizaciji tržišta robe i usluga izmedju Srbije i Evropske unije, u okviru pristupanja naše zemlje Svetskoj trgovinskoj organizaciji (STO), saopšteno je danas iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Bilateralni pregovori o liberalizaciji tržišta roba i usluga izmedju Srbije i EU nisu vodjeni direktno, kao u slučaju pregovora sa drugim zainteresovanim STO članicama, jer je Srbija već zaključila sa EU Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, odnosno Prelazni sporazum o trgovini i trgovinskim pitanjima.

Tržište Makedonije bez carina za robu iz EU

Protokol, koji će biti potpisan sutra u Briselu, zasniva se na pomenutim zaključenim sporazumima, s obzirom na to da su njima već regulisana sva relevatna trgovinska pitanja, ističe se u saopštenju.

Ovaj Protokol u okviru STO se zaključuje na osnovu Druge revidirane ponude za liberalizaciju tržišta roba Republike Srbije od 20. novembra 2008. i Treće revidirane ponude za liberalizaciju tržišta usluga Republike Srbije od 30. novembra 2009, koje su dostavljene članicama STO preko sekretarijata organizacije.

Tanjug

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.