Izvor: Studio B, 18.Nov.2011, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog nošenja krzna

Aktivisti udruženja "Sloboda za životinje" obučeni samo u donji veš, protestovali su u centru grada apelujući na građane da ne nose odeću od životinjskog krzna.

Aktivisti su ležali na "krvavim" kostimima, pokazujući simboliku životinja odranih na farmama, a oko njih su bili postavljeni transparenti na kojima je pisalo "Okrutnost nije ženstvena", "Krzno boli", "Krzno je ubistvo".

Prema rečima Zorana Mikana iz Udruženja, cilj protesta je podizanje svesti >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << građana Srbije o okrutnost industrije krzna i "besmislu ubijanja životinja zbog proizvođe krznene odeće, mode i glamura".

"Cilj je da probudimo saosećajnost građana Srbije za nezamislivu patnju koju trpe životinje na farmama za krzno", rekao je Mikan okupljenim građanima. On je ukazao da bi se dobio jedan krzneni kaput ili bunda, potrebno ubiti do 15 pasa, 22 lisice, do 20 dabrova, do 200 činčila, ili do 400 veverica.

Mikan je rekao i da je kineska modna industrija jedna od "najokrutnijih", jer na godišnjem nivou ubije više od dva ipo miliona pasa i mačaka.

Današnji protest organizovan je u okviru Nedelje borbe protiv krzna koja se krajem novembra obeležava širom sveta.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest golih u Beogradu (FOTO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Nov.2011

Aktivisti udruženja 'Sloboda za životinje' obučeni samo u donji veš, protestovali su danas u centru Beograda apelujući na građane da ne nose odeću od životinjskog krzna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Za Srbiju bez srama

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2011

Danas će se u centru glavnog grada Srbije aktivisti Udruženja "Sloboda za životinje" skinuti goli i leći na hladan asfalt kako bi na taj način protestovali protiv ubijanja životinja i proizvodnje odeće od njihovog krzna.

Nastavak na Vesti-online.com...

Skinuli se goli u centru zbog životinja

Izvor: Glas javnosti, 19.Nov.2011, 07:23

BEOGRAD - Aktivisti udruženja "Sloboda za životinje" obučeni samo u..donji veš, protestovali su u centru grada apelujući na građane da ne..nose odeću od životinjskog krzna...Aktivisti su ležali na "krvavim" kostimima, pokazujući simboliku..životinja odranih na farmama, a oko njih su bili postavljeni..transparenti...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.