PDV i putem interneta

Izvor: RTS, 01.Apr.2012, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDV i putem interneta

Prijava PDV-a od danas i putem interneta, saopštila je Poreska uprava Srbije. Elektronsko poslovanje je mogućnost, ali ne i obaveza poreskih obveznika.

Svi PDV obveznici porez na dodatu vrednost od danas mogu da prijavljuju putem internet portala Poreske uprave Srbije (http://www.poreskauprava.gov.rs/).

Kako kažu u Poreskoj upravi, time je uspešno završena pilot faza, u kojoj je elektronsko podnošenje PDV prijava bilo omogućeno samo određenoj grupi poreskih obveznika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Poreska uprava Srbije je, u maju 2011. godine, svim PDV obveznicima poštom poslala obrazac prijave za e-poslovanje sa uputstvom na poleđini.

Posle toga je počeo postupak registracije za elektronsko poslovanje i do sada je registrovano približno 25.000 PDV poreskih obveznika.

Postupak registracije poreskih obveznika za elektronsko poslovanje je i dalje otvoren, a registracija kao i elektronsko poslovanje je mogućnost, ali ne i obaveza poreskih obveznika, ističu u Poreskoj upravi.

Za pristup elektronskom servisu posredstvom internet portala Poreske uprave, potreban je kvalifikovani elektronski sertifikat, a sam proces podnošenja PDV prijave biva praćen odgovarajućim porukama servisa na sistemu.

Posle pristupa elektronskom servisu, poreski obveznici mogu pogledati detaljno korisničko uputstvo, obaveštenje o evidencionom broju podnete poreske prijave, kao i status prijave.

Sve potrebne informacije vezane za elektronsko poslovanje poreski obveznici mogu naći internet stranici Poreske uprave.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijava PDV od danas i preko interneta

Izvor: Blic, 01.Apr.2012

Svi PDV obveznici porez na dodatu vrednost od danas mogu da prijavljuju preko internet portala Poreske uprave Srbije. Kako su istakli u Poreskoj upravi, time je uspešno završena pilot faza, u kojoj je elektronsko podnošenje PDV prijava bilo omogućeno samo određenoj grupi poreskih obveznika. Prijava...

Nastavak na Blic...

Iduće nedelje novi spisak najvećih poreskih dužnika

Izvor: Blic, 01.Apr.2012

Poreska uprava Srbije objaviće narednih dana spisak 500 najvećih poreskih dužnika, najavila je ta služba. Na spisku će biti preduzeća, preduzetnici i građani koji imaju velike poreske dugove...Početkom januara ove godine Poreska uprava je prvi put objavila spisak od 300 najvećih dužnika...Objavljivanje...

Nastavak na Blic...

Prijava PDV od danas i preko interneta

Izvor: Glas javnosti, 01.Apr.2012

BEOGRAD - Svi PDV obveznici porez na dodatu vrednost od danas mogu da prijavljuju preko internet portalaPoreske uprave Srbije (www.poreskauprava.gov.rs)...Kako je istakla Poreska upravae, time je uspešno završena pilot faza, u kojoj je elektronsko podnošenje PDV prijava bilo omogućeno samo određenoj...

Nastavak na Glas javnosti...

Prijava PDV u Srbiji od danas i preko interneta

Izvor: Capital.ba, 01.Apr.2012

BEOGRAD, Svi PDV obveznici porez na dodatu vrijednost u Srbiji od danas mogu da prijavljuju preko internet portala Poreske uprave Srbije. Kako su istakli u Poreskoj upravi, time je uspješno ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.