Prihodi jedva veći od potrošnje

Izvor: Glas javnosti, Beta, 16.Mar.2010, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihodi jedva veći od potrošnje

BEOGRAD - Prosečni mesečni prihodi domaćinstava u Srbiji u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila su 47.582 dinara, a potrošnja 44.886 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prihodi u novcu činili su 94,9 odsto sredstava kojima su raspolagala domaćinstva, a 5,1 odsto su bili prihodi u naturi.

Najveći udeo u novčanim prihodima, 45,8 odsto, imale su zarade iz redovnog radnog odnosa, dok je udeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << penzija 33,8 odsto, potrošačkih i investicionih kredita 1,6 odsto, a ostalih prihoda, poput štednje i naknade od osiguranja, 6,5 odsto.

Učešće izdataka za hranu i bezalkoholna pića u ukupnim troškovima domaćinstava bilo je 40,7 odsto, a za stanovanje, vodu, struju, gas i druga goriva oko 18 odsto, transport 8,5 odsto, odeću i obuću 5,3 odsto, nameštaj, opremanje i održavanje domaćinstva 4,1 odsto, rekreaciju i kulturu 4,4 odsto.

Za zdravstvene usluge prosečni troškovi domaćinstava u centralnoj Srbiji bili su 1.216 dinara, a u Beogradu 2.677 dinara.

Podatke o primanjima i troškovima domaćinstava Republički zavod za statistiku dobija anketom koja se od 2003. godine sprovodi po međunarodnim standardima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.