Za lakše zapošljavanje on-lajn biografije stručnih žena Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lakše zapošljavanje "on-lajn" biografije stručnih žena Srbije

BEOGRAD - Biografije stručnih žena Srbije biće objedinjene u jedinstvenu bazu podataka dostupnu na internetu, što će omogućiti njihovo lakše zapošljavanje i razmenu iskustava i znanja, rečeno je prilikom predstavljanja Baze podataka 1.500 stručnih žena Srbije.

Bazu je izradila nevladina organizacija Ženska vlada i dostupna je na njihovom sajtu.

Baza podataka, čija je izrada počela septembra 2008. godine, sadrži više od 200 biografija, a do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u njoj bi trebalo da bude 750 biografija stručnih žena, dok bi do sredine juna sledeće godine u bazi trebalo da bude 1.500 žena, a u budućnosti i više.

"Cilj izrade baze podataka je pomoć ženama da dobiju angažman koji odgovara njihovim stručnim kvalitetima, kao i razmena iskustava i znanja", rekla je članica Ženske vlade Svetlana Kisić na konferenciji za novinare u Međunarodnom pres centru.

Ona je dodala da korisnici baze mogu biti kompanije, državne institucije, agencije, instituti, mediji kojima su potrebne izjave stručnjaka, međunarodne organizacije i drugi, i navela da je za prvih mesec dana postojanja baze šest žena dobilo posao.

Svetlana Kisić rekla je da su od 200 žena čije su biografije unete u bazu, njih 37 odsto doktori nauka, 27 odsto su magistri, a najviše je ekonomistkinja i pravnica, 23 odsto i 22 odsto.

Članica Ženske vlade Aleksandra Drecun podsetila je da je ta organizacija osnovana u januaru 2007. godine u cilju promovisanja stručnog potencijala žena u Srbiji, koji je ogroman a nije dovoljno iskorišćen, i dodala da organizacija ima 100 članova i da u bazi podataka neće biti samo biografije članica Ženske vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.