Posetite kurs za traženje posla

Izvor: S media, 27.Sep.2011, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetite kurs za traženje posla

Nezaposlenima koji ne znaju odakle da krenu Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) nudi brojne pomoći u traženju posla, ali i uči polaznike kako da ga traže,pišu 24 sata.rs.

Tako u okviru NSZ posluju klubovi za traženje posla koji edukuju nezaposlene u komunikaciji s poslodavcem.

Do posla bez radnog iskustva

Oni koji su završili srednju školu ekonomske ili administrativne struke, a ne znaju mnogo o radu u firmi, mogu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << oprobaju u programu virtuelnih preduzeća. Takođe, nezaposlenima su na raspolaganju jednodnevne ili dvodnevne obuke za traženje posla. Obuku drže licencirani instruktori iz NSZ-a, a pohađanje obuke je besplatno.

Kakve sve fotografije "završe" u CV-ju (FOTO)

Među programima za zapošljavanje su, između ostalog, i oni namenjeni mladima bez iskustva, ali i iskusnim radnicima koji bi menjali profesiju.

Koji je pravi posao za mene?

Za one koji imaju iskustvo, samo ne adekvatno, odnosno nisu stručni za poslove za kojima postoji tražnja, opcija je prekvalifikacija i dokvalifikacija. Moguće je prekvalifikovati se u NSZ, a u ponudi su kursevi za poslove u industriji, građevinarstvu, uslugama.

Godinu dana porodiljskog uništava karijeru?

NSZ organizuje i obuke koje traju do šest meseci. Akcenat je na praktičnoj nastavi koja se odvija u konkretnom i realnom radnom okruženju. Po završetku obuke polaznici dobijaju sertifikat o stečenim kompetencijama, a zainteresovani treba da se jave svom savetniku za zapošljavanje.

(S media foto:24 sata)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.