Počela izgradnja vetroparka u Kuli

Izvor: RTS, 03.Feb.2015, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja vetroparka u Kuli

Kompanija "MK Fintel vind" sapoštila je da je započela je izgradnju vetroparka u blizini Kule, u koji će biti investirano 15 miliona evra.
Ukupna snage vetroparka biće 9,9 megavata, a završetak radova se očekuje do 31. oktobra 2015. godine, javlja Beta.
Vetropark koje se sastoji od tri vetrenjače visine 178 metara, proizvodiće 27 miliona kilovat-sati struje, što je dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za potrebe blizu 8.000 domaćinstava.
Kompanija "MK Fintel vind", zajednička kompanija italijanske kompanije "Fintel energija" i "MK grupe" iz Srbije, investicijom u vetroparka kod Kule omogućiće otvaranje oko 50 novih radnih mesta. 
Najavljeno je da će uskoro početi izgradnja još jednog vetroparka, vrednosti 11 miliona evra, u okolini Vršca, koji će strujom snabdevati 5.500 domaćinstava.
"Nakon nekoliko godina čekanja neophodnih dozvola, izražavamo zadovoljstvo što će ova investicija biti realizovana u Srbiji, koju smatram svojim drugim domom", rekao je Ticijano Đovaneti, izvršni direktor kompanija "Fintel energija" i "MK Fintel vind".
Đovaneti je najavio i druge projekte i rekao da je veliki broj stranih investitora zainteresovan za partnerstvo u tim projektima. 
Kompanija "MK Fintel vind", osnovana 2007. godine, razvija projekte za korišćenje energije iz obnovljivih izvora snage 300 megavata, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Miodrag Kostić pravi struju kod Kule

Izvor: Press, 04.Feb.2015, 08:52

Investicija od 15 miliona! . „MK Fintel vind“, zajednička kompanija italijanske „Fintel energije“ i srpske „MK grupe“, u vlasništvu Miodraga Kostića, započela je izgradnju vetroparka kod Kule, u koji će biti...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.