Po prvi put – 100 milijardi evra

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 19:52

Po prvi put – 100 milijardi evra

Najveće evropske banke su prošle godine prvi put premašile profit od 100 milijardi evra.

To se dogodilo nakon što je povećanje kamatnih stopa omogućilo rekordnu zaradu za većinu od njih, objavio je Blumberg.

Neto prihod 20 najvećih banaka kontinentalne Evrope, koje su iznele rezultate, porastao je na 103 milijarde evra sa 78 milijardi evra godinu dana ranije, prenela je Politika.

Američki medij navodi da je tri četvrtine te grupe ostvarilo najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << profit u svojoj istoriji, a porast profitabilnosti omogućio je bankama da povećaju iznos novca koji vraćaju investitorima i ojačaju svoje akcije.

Iako će ogroman skok profita biti teško ponoviti jer talas visokih stopa popušta, mnoge banke su optimistične da će im rastući prihodi od naknada omogućiti da nastave da uvećavaju profit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.