Penzija od 1.333 evra dnevno - da, moguće je; prima je premijer, a plate se odrekao

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 18:25

Penzija od 1.333 evra dnevno - da, moguće je; prima je premijer, a plate se odrekao

Rim -- Italijanski premijer Mario Dragi na funkciju je stupio u februaru, a javnosti je nedavno otkrio da će se u potpunosti odreći premijerske plate.

Ona inače iznosi 110.000 evra godišnje u bruto iznosu, piše Rojters.

Delom je to zbog činjenice da prima jednu od najvećih penzija na svetu.

Dragi je korisnik dve državne penzije, vlasnik ili suvlasnik oko deset nekretnina, otkrivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podaci iz poreske kartice koju italijanski političari moraju objavljivati, prenosi Poslovni dnevnik.

Italijanski mediji pišu da je prvu penziju, onu kao generalni direktor italijanskog državnog trezora, primio kao 59-godišnjak.

Danas ima 73 godine i više izvora penzionih prihoda pa se može izračunati da svakog meseca prima četrdesetak hiljada evra bruto penzije.

Po danu je to oko 1.333 evra, prenosi Mirovina.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PENZIJA OD 1.333 EVRA DNEVNO Prima je jedan premijer, a plate se odrekao

Izvor: Blic, 15.Maj.2021, 10:45

Italijanski premijer Mario Dragi na funkciju je stupio u februaru, a javnosti je nedavno otkrio da će se u potpunosti odreći premijerske plate. Ona inače iznosi 110.000 evra godišnje u bruto iznosu, piše Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.