Pajtić na Konferenciji evropskih gradova i regija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2010, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić na Konferenciji evropskih gradova i regija

BRISEL -

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić predvodi danas delegaciju Vlade Vojvodine na međunarodnoj Konferenciji evropskih gradova i regija "Otvoreni dani" (Open days), najvećem ovakvom događaju koji se održava u Briselu.

Ovo je drugo učešće Vojvodine na ovoj konferenciji, a ove godine nastupa u partnerstvu sa regionima iz Austrije, Hrvatske, Finske, Poljske, Mađarske i Slovačke.

Na skupu se očekuje više od 6.000 učesnika. Biće održano 128 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konferencija, seminara i drugih skupova, a predviđa se prisustvo blizu 25.000 ljudi.

Vojvodina će nastupiti u okviru skupa na temu "Jedan cilj, sedam regiona i izazov 2020", koji će se baviti merama za prevazilaženje ekonomske krize i prevazilaženjem njenih posledica.

S obzirom na to da svetska ekonomska kriza i dalje traje, sve evropske članice, regioni i kandidati za ulazak u ovu veliku porodicu baviće se najviše strategijom EU "2020", revizijom budžeta Unije, kao i definisanjem buduće kohezione politike za period posle 2010. godine, sa akcentom na tri ključne oblasti.

Prva se odnosi na "pametan razvoj", odnosno razvoj privrede zasnovane na znanju i inovacijama, druga na održivi razvoj ili unapređenje efikasnije, ekološkije i konkurentnije privrede i treće je inkluzivni razvoj, koji se odnosi na negovanje visoke zaposlenosti i privrede, u kojoj sve zajednice i regioni učestvuju i napreduju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Predstavništvo Vojvodine u EU

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2010

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas u Briselu da će Vojvodina otvoriti predstavništvo pri Evropskoj uniji čim Srbija bude zvanično dobila status kandidata

Nastavak na Večernje novosti...

Pajtić u Briselu pozvao investitore da više ulažu u Srbiju

Izvor: Capital.ba, 05.Okt.2010

BRISEL, Predsjednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić pozvao je danas u Briselu strane investitore da odlučnije nego do sada investiraju u Srbiju i Vojvodinu, jer za to postoje ogromni potencijali, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije. Kako se navodi, Pajtić je prilikom obraćanja učesnicima...

Nastavak na Capital.ba...

Svečana otvaranja „oterala” fabriku u stečaj

Izvor: Politika, 05.Okt.2010

Pogon u Kikindi, najavljen kao velika investicija, prvi put je otvorila 2008. godine Ivana Dulić Marković a potom i 2009. Bojan Pajtić..Kikinda – Otvaranje pogona za proizvodnju unikatnih keramičkih listela u okviru fabrike građevinskog materijala „Keramika Unika“ najavljivano je kao velika...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.