Ostaje li Srbija bez pečenja? VIDEO

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 09:27

Ostaje li Srbija bez pečenja? VIDEO

Za svadbu koja se sutra održava u Bajinoj Bašti organizatori jedva uspeli da nabave dovoljan broj prasića. Kažu da je malo falilo da gosti ostanu bez pečenja.

"Nezamislivo je da svadba u Srbiji bude bez svinjskog pečenja - to je tradicija", kazao je uzgajivač svinja i vlasnik restorana Đorđe Dopuđ za TV Prva.

Posavetovao je da svi unapred treba da se obezbede ako žele pečenje na proslavama - da unapred rezervišu.

"Mislim da neće biti nekog većeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedostatka (prasetine). Biće dovoljno pečenja za slave, svadbe...", rekao je Dopuđ.

Ugostitelji rade sa dobavljačima koji za sada redovno nabavljaju robu.

Dopuđ je konstatovao da se cene prasetine kreću kao jagnjetina, ali da neće biti skuplja.

"Čujemo da će zbog afričke kuge možda doći do neke male krize, ali ja lično ne verujem da može doći do nedostatka robe", kazao je sagovornik.

Opširnije pogledajte u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.