Konuzin: Srbija zatražila finansijsku pomoć od Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konuzin: Srbija zatražila finansijsku pomoć od Rusije

NOVI SAD - Ambasador Ruske Federacije (RF) u Beogradu Aleksandar Konuzin izjavio je danas da je od vlade njegove zemlje Srbija zatražila finansijsku pomoć radi stabilizacije budžeta, finansiranja izgradnje beogradskog metroa i drugih značajnih infrastrukturnih objekata.

Predsednik Boris Tadić je u pismu ruskom predsedniku Dmitriju Medvedevu "zamolio za finansijsku pomoć (Srbiji) u rešavanju pitanja stabilnosti budžeta, u vezi sa realizacijom projekta izgradnje metroa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i s ostvarivanjem drugih infrastrukturnih projekata, uključujući i kružni tok oko Beograda", rekao je Konuzin novinarima u Novom Sadu .

Konuzin je na konferenciji za novinare istakao da je Vlada RF pismom zatražila od Vlade Srbije "konkretne informacije u vezi sa uzimanjem kredita radi stabilizovanja budžeta".

Krediti za metro i ostalu infrastrukturu zavisiće takođe od konkretnih projekata, istakao je ambasador i dodao da su razgovori o tome u toku pa ukoliko ti projekti budu prihvaćeni od obeju strana "onda tek može da se razgovara o njihovom finansiranju".

Ambasador Konuzin je naglasio da će Rusija, ostvarivanjem započetih projekata i zaključivanjem sporazuma o novim poslovima , nastaviti da investira u Srbiji, što će značiti dalji razvoj saradnje dveju zemalja u strateškim i ekonomskim projektima "u narednih najmanje deset godina".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija traži finansijsku pomoć od Rusije

Izvor: Mondo, 08.Jun.2009

Ambasador Rusije Aleksandar Konuzin izjavio da je od vlade njegove zemlje Srbija zatražila finansijsku pomoć radi stabilizacije budžeta, finansiranja izgradnje beogradskog metroa i drugih značajnih infrastrukturnih objekata.

Nastavak na Mondo...

Srbija zatražila novčanu pomoć od Rusije

Izvor: RTS, 08.Jun.2009

Rusija razmatra molbu srpskog predsednika Borisa Tadića za pomoć od milijardu evra za stabilizaciju budžeta, finansiranje izgradnje beogradskog metroa i drugih infrastrukturnih objekata, izjavio ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin...Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Konuzin...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.