Dejanović: Od 1. januara recepti i u privatnim apotekama

Izvor: Blic, 13.Dec.2012, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejanović: Od 1. januara recepti i u privatnim apotekama

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će će građani od 1. januara iduće godine moći da koriste recepte u privatnim apoptekama, na isti način kao i u državnim. Đukić Dejanović je novinarima u skupštini rekla da će privatne apoteke prethodno morati da ispune odgovarajuće uslove, koji su identični uslovima u državnim apotekama.

Prema njenim rečima, izjednačavanje privatnog i državnog sektota u zdravstvenom sistemu počeće najpre u apotekarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ustanovama.

- Sve promene koje se naglo događaju mogu uzdrmati zravstveni sistem, koji je ionako krhak, a krenućemo od apotekarskih ustanova - ukazala je ministarka.

Đukić Dejanović je takođe najavila da će biti uveden takozvani obnovljiv recept, za pacijente koji se kotrolišu na tri-četiri meseca, kako ne bi morali da odlaze kod lekara opšte prakse da im se prepiše lek.

Specijalistički dokument, dodala je, biće osnova za pacijenta, ali za to je potrebno doneti niz podzakonskih akata.

- Planiramo da se od 2013 . godine bavimo tim pitanjima - rekla je Đukić Dejanović.

Ministarka je takođe navela i da će usvajanjem seta zakona iz oblasti zdravstva, o kojima se u parlamentu vodi debata, biti popravljena finansijska disciplina u toj oblasti, jer se skraćuju rokovi za isplatu dugovanja, što je preduslov za bolje funkcionisanje zdravstva.

Povezane vesti: Dejanović: Novi dugovi u zdravstvu se neće tolerisati S receptom i u privatne apoteke

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od 1. januara recepti i u privatnim apotekama

Izvor: Press, 13.Dec.2012

Đukić Dejanović je novinarima u skupštini rekla da će privatne apoteke prethodno morati da ispune odgovarajuće uslove, koji su identični uslovima u državnim apotekama.. .Prema njenim rečima, izjednačavanje privatnog i državnog sektota u zdravstvenom sistemu počeće najpre u apotekarskim...

Nastavak na Press...

Lekovi na recept od 1. januara i u privatnim apotekama

Izvor: Radio 021, 13.Dec.2012

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će građani od 1. januara iduće godine moći da koriste recepte u privatnim apotekama, na isti način kao i u državnim.

Nastavak na Radio 021...

Ministarsko obećanje: Od 1. januara lekovi na recept i u privatnim apotekama!

Izvor: NaDlanu.com, 13.Dec.2012

Ministarka zdravlja Slavica Ðukić Dejanović izjavila je danas da će će građani od 1. januara iduće godine moći da koriste recepte u privatnim apoptekama, na isti način kao i u državnim...Ona je objasnila da će privatne apoteke prethodno morati da ispune odgovarajuće uslove, koji su identični...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.