Neće biti produžetka školske godine

Izvor: Blic, 05.Feb.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti produžetka školske godine

Ministarstvo prosvete Srbije uputilo je danas svim školama uputstvo o sažimanju gradiva, što znači da će školska godina biti završena na vreme, odnosno neće biti produženja nastave, niti radnih subota.

"Uputstvo je poslato kako bi se školska godina završila na vreme, bez produženja nastave i bez radnih subota, da osmaci i učenici završnih razreda srednjih škola imaju dovoljno vremena da se pripreme za prijemne ispite", rekao je novinarima ministar prosvete Žarko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Obradović.

Prema njegovim rečima, dva prekida nastave u prvom polugodištu zbog epidemije novog gripa dali su rezultate prema oceni epidemiologa. Obradović je izjavio da, prema najavama epidemiologa, talas gripa zaobilazi Srbiju, zbog čega je i izrađeno uputstvo i istakao da će Ministarstvo reagovati ako se u februaru ili martu grip eventualno pojavi.

Uputstvo o sažimanju gradiva, kako je naveo, izradio je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Ono precizira koje oblasti nastave treba sažeti, i ministar je ocenio da učenici time neće izgubiti, jer se pri izradi uputstva vodilo računa o standardima znanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Subota ipak bez časova

Izvor: Večernje novosti, 05.Feb.2010

Ministarstvo prosvete prosledilo je u petak školskim upravama, a oni dalje direktorima obrazovnih ustanova, uputstvo o nadoknadi osam nastavnih dana, izgubljenih zbog novog gripa

Nastavak na Večernje novosti...

Obradović: Neće biti produžetka školske godine

Izvor: Kurir, 05.Feb.2010

BEOGRAD, 5. februara 2010. (Beta) - Ministarstvo prosvete Srbije uputilo je danas svim školama uputstvo o sažimanju gradiva, što znači da će školska godina biti završena na vreme, odnosno neće biti produženja nastave, niti radnih subota. "Uputstvo je poslato kako bi se školska godina završila...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.