Izvor: Blic, 27.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljnim turistima od početka godine vraćeno 2,2 miliona dinara

Turističke agencije u Srbiji u prvih devet meseci ove godine nezadovoljnim putnicima vratile su oko 2,2 miliona dinara zbog usluga koje nisu izvršile, rekla je danas načelnica Turističke inspekcije Brankica Bajat.

Od 313 prijava koje su protiv turističkih agencija u Srbiji predali nezadovoljni građani, 116 slučajeva je rešeno u korist putnika, rekla je ona na sastanku Udruženja za ugostiteljstvo i turizam u Privrednoj komori Beograda. U tom periodu inspekciji je pristiglo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oko 1.100 prijava građana, koji su se, sem na turističke agencije, žalili i na ugostiteljstvo.

Govoreći o rezultatima rada Turističke inspekcije Srbije u prvih devet meseci ove godine, Bajatova je kazala da je ta inspekcija obavila 19.000 kontrola i to u ugostiteljskim objektima i turističkim agencijama i kontrolu fizičkih lica koja obavljaju ugostiteljsku delatnost. Doneto je 3.900 rešenja o uklanjanju nedostataka i zabrani obavljanja delatnosti, a podneto je oko 3.500 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka i jedan zahtev za privredni prestup, dok je Sudu časti podneto šest prijava.

U tom periodu je kontrolisano i uplaćivanje boravišne takse i zahvaljujući tome bi u budžet lokalnih samouprava trebalo da bude uplaćeno 34 miliona dinara, koji će biti iskorišćeni za razvoj turizma, rekla je Bajat.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezadovoljnim putnicima vraćeno 2,2 miliona dinara

Izvor: 24sata, 27.Okt.2008

Od 313 prijava koje su protiv turističkih agencija u Srbiji predali nezadovoljni građani, 116 slučajeva je rešeno u korist putnika, kaže načelnica Turističke inspekcije Brankica Bajat.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.