Nervoza zbog SAD, pad cene nafte

Izvor: B92, 30.Sep.2013, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nervoza zbog SAD, pad cene nafte

Njujork, London -- Cena nafte je pala, usled nervoze koju je prouzrokovala "bitka" rukovodstva SAD oko federalnog budžeta, kako bi se izbegla delimična blokada američke vlade.

Barel američke "lake" nafte za isporuku u novembru koštao je na Merkantilnoj berzi u Njujorku 101,55 dolara, odnosno 1,32 dolara manje nego na kraju prošlonedeljenog poslovanja, dok je nafta tipa "brent" u Londonu pojeftinila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 87 centi na 107,76 dolara za barel, prenela je agencija AP.

Vlada SAD će sutra dostići svoju zakonom propisanu gornju granicu duga, a ukoliko Kongres ne podigne postojeću granicu, vlada neće biti u stanju da plati sve svoje račune, a oko 800.000 od 2,1 miliona zaposlenih u američkoj administraciji ostaće kod kuće.

Trajno rešenje ovoga problema deluje daleko, jer su Bela kuća i republikanci još uvek oštro podeljeni oko kresanja potrošnje i drugih ključnih budžetskih pitanja.

"Ekonomija će usporiti, poverenje će pasti, a sve to će uticati na tražnju nafte", izjavio je analitičar kompanije IG iz Melburna, Ejven Lukas.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nafta jeftinija zbog nervoze u Kongresu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2013

Cena nafte je danas pala, usled nervoze koju je prouzrokovala "bitka" rukovodstva SAD oko federalnog budžeta, kako bi se izbegla delimična blokada američke vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.