Nemci bi da grade fabriku u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci bi da grade fabriku u Pančevu

Nemačka Kompanija ZF Friedrichshafen AG namerava u Pančevu izgradnju fabrike za proizvodnju komponenti iz oblasti automobilske industrije, sopšteno je nakon sednice gradskog veća u tom gradu koje je prihvatilo pismo o namerama te nemačke kompanije radi obezbeđenja podsticaja za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta u Severnoj industrijsko-poslovnoj zoni u Pančevu.

U prvoj fazi od 2019. do 2021 godine trebalo bi da bude izgrađen objekat od 25.000 kvadratnih metara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na 10,8 hektara sa 540 radnih mesta, što predstavlja investiciju od 85 miliona evra.

ZF u Pančevu planira proizvodnju osovina za električni pogon za E-Mobility za Premium OEM, motora sa električnom vučom za E-Mobility, elektronika/mehatronika menjača, mikrosvičevi/RSV (PSSV ploče štampanog kola) .

U drugoj fazi od 2022. godine radilo bi se na prošerenju obima proizvodnje, što bi ukupno s prvom fazom bilo između 800 i 1000 novih radnih mesta.

Investicija Kompanije ZF Friedrichshafen AG bila bi prva grinfild investicija u Pančevo nakon nekoliko decenija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stiže nemački auto-gigant u Pančevo, dobili 10ha

Izvor: B92, 31.Mar.2018, 09:35

Nemačka kompanija "Friedrishafen" planira izgradnju fabrike za proizvodnju komponenti za automobilsku industriju u Pančevu...Kompanija planira da zaposli u 540 ljudi u prvoj fazi poslovanja...Gradsko veće Pančeva odlučilo je da ovoj kompaniji bez naknade ustupi 10,8 hektara građevinskog zemljišta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.