Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najvažniji je (dobar) stav

Novozelandski alpinista Mark Inglis je u svojoj četrdeset sedmoj godini osvojio vrh sveta (Mont Everest), iako nema obe noge. To je učinio sa protezama umesto nogu i, što je još važnije, sa svojim pozitivnim stavom.

Koliko stav ima dominantnu ulogu u poslovnoj utakmici, govori sledeće istraživanje. Časopis „Fortune 500" je putem anketiranja izvršnih direktora došao do fascinantnog podatka da 94 odsto njih smatra da je njihovom poslovnom uspehu najviše doprineo njihov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stav, više od svih ostalih činilaca. Zapravo, u savremenom poslovanju, stav zaposlenog će biti razlika između uspešnog i neuspešnog vođenja poslovne utakmice. Lider biznisa zna da, ukoliko sačuva pozitivan mentalni stav, njegov IQ ima tendenciju blagog rasta i na taj način je u prednosti u odnosu na prosečne menadžere jer prilikom prevazilaženja svakodnevnih problema i rešavanja radnih zadataka ima snažniju podršku svog uma. Menadžerov mentalni stav je u stvari njegov „šef": on rukovodi svim menadžerovim aktivnostima. Stav određuje poslovnu sposobnost svakog menadžera i količinu novca koju će prihodovati. Zarada menadžera je u proporciji sa kvalitetom usluge i mentalnim stavom koji ima dok obavlja određenu poslovnu aktivnost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.