Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2012, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki BDP povećan dva posto u odnosu na prošlu godinu

Američki gospodarski rast ubrzao je u trećem tromjesečju zahvaljujući snažnom povećanjju osobne potrošnje koja je neutralizirala prvo smanjenje ulaganja kompanija u više od godinu dana, javljaju agencije. Bruto domaći proizvod porastao je u trećem tromjesečju za dva posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavilo je ministarstvo trgovine. U prethodna tri mjeseca uvećan je za 1,3 posto. Ekonomisti koje je anketirao Reuters rast su procijenili na 1,9 posto. Potrošači su pred kraj ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Najsporiji rast ekonomije Južne Koreje u poslednje tri godine

Izvor: GdeInvestirati.com, 28.Okt.2012, 14:38

Bruto domaći proizvod (BDP) Južne Koreje porastao je u trećem kvartalu 1,6 odsto, što je najsporiji rast od 2009., saopštila je južnokorejska Centralna banka.

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.