NOVA DEONICA SKRAĆUJE PUTOVANJE NA POLA: Auto-putem Miloš Veliki od Surčina do Čačka za SAT VREMENA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVA DEONICA SKRAĆUJE PUTOVANJE NA POLA: Auto-putem "Miloš Veliki" od Surčina do Čačka za SAT VREMENA (FOTO)

Putovanje deonicom autoputa Surčin-Obrenovac biće besplatno, jer neće biti novih naplatnih rampi.

Kada 18. decembra bude otvorena za saobraćaj deonica Surčin-Obrenovac, auto-put "Miloš Veliki" povezaće čvršće Beograd i Čačak i što je najbitnije upola uštedeti vreme vozačima na ovoj relaciji - sa dva na sat vremena.

Puštanje u rad nove saobraćajnice dugačke 17,6 kilometara željno iščekuje cela Srbija, jer će se na taj način povezati koridore 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i 11 odnosno Vojvodina sa zapadom zemlje i konačno smanjiti gužve na izlazu i ulazu na autoput "Miloš Veliki" kod Obrenovca.

Zbog kilometarskih kolona na obrenovačkom putu vozači u prethodna četiri meseca, od kada se otvorio autoput "Miloš Veliki", nisu mogli da spoznaju prave njegove efekte.

Zato bi od sledeće srede, kada se otvori deonica Surčin-Obrenovac, taj problem trebalo da bude konačno rešen. Koliko je to bitno najbolje znaju oni koji se svakodnevno voze Ibarskom magistralom ili "Milošem Velikim".

- Kada idem Ibarskom magistralom treba mi dva i po sata do Čačka, a kada idem auoputem Beograd-Niš pa preko Topole dva sata i 15 minuta. Probao sam nekoliko puta da putujem "Milošem Velikim", ali sam u gužvama na obrenovačkom putu izgubio gotovo sat vremena tako da mi do sada taj pravac nije nikako bio brži. Nadam se da ću kada se otvori deonica Surčin-Obrenovac znatno brže stizati do Čačka i nazad - veruje jedan stanovnik prestonice sa Zvezdare.

Ako se uzme u obzir da će na autoputu "Miloš Veliki" od Surčina do Čačka ukupne dužine 120,6 kilometara biti uglavnom ograničenje brzine 130 na sat, to znači da će vozači moći da pređu celu saobraćajnicu i za manje od sat vremena uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Izgradnja deonice koja će uključivati novi most preko Save i Kolubare u dužini od 1.581 metar i dve petlje (u Surčinu i Obrenovcu) počela je 5. maja 2017. godine, a izvođač je kineska kompanija CCCC.

- Autoput "Miloš Veliki" će imati direktnu vezu sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin, odnosno sa severne strane prema Mađarskoj preko Novog Sada i Horgoša, a sa zapadne strane prema Hrvatskoj. Takođe, Beograd će sa ovom deonicom imati lakšu vezi sa auto-putem "Miloš Veliki", a pravac Beograd-Obrenovac biće umnogome rasterećeniji - objašnjavaju u "Putevima Srbije".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.