NASA vodi istragu o drogi u SpaceX-u

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Nov.2018, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA vodi istragu o drogi u SpaceX-u

NEW YORK - NASA je u utorak potvrdila da će početi istragu o korištenju droga i o sigurnosti kod njezinih pružatelja usluga SpaceX-a i Boeinga, pošto je Elon Musk, osnivač i glavni izvršni direktor SpaceX-a pušio joint uživo u intervjuu u rujnu.

Čelnik američke svemirske agencije za letove s ljudskom posadom William Gerstenmaier rekao je za Washington Post da će istraga biti usmjerena na "sve što bi moglo utjecati na sigurnost".

NASA je u priopćenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << poslanom agenciji France Presseu potvrdila da će "idućih mjeseci zajedno s privatnim partnerima provesti istragu kako bi bila sigurna da tvrtke ispunjavaju zahtjeve NASA-e u vezi sa sigurnosti na radu, napose da poštuju zahtjev o okolišu bez droge".

SpaceX i Boeing su dvije kompanije koje je NASA izabrala da od 2019. prevozi astronaute u svemir.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.