Misija MMF-a stiže danas u Beograd

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Avg.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a stiže danas u Beograd

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi novi šef Misije Džejms Ruf (James Roaf), stiže danas u Beograd, a narednog dana će sa predstavnicima Vlade, početi razgovori o drugoj reviziji stend-baj aranžmana sa Srbijom, vrednog 1,2 milijarde evra, rečeno je agenciji Tanjug u Kancelariji stalnog predstavnika MMF-a u Srbiji.

Delegacija MMF će u Srbiji boraviti do 1. septembra. Zvanični razgovori, po dosadašnjoj praksi počeće svečanom sednicom u Narodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << banci Srbije, uz učešće predstavnika Vlade Srbije i Misije MMF-a, a potom će biti nastavljeni na nivou tehničkih eksperata.

Prema najavama čelnika srpske vlade, teme razgovora sa srpskim vlastima biće stanje javnih finansija i mogućnost povećanja penzija i plata u javnom sektoru koje su umanjene od novembra 2014. godine.

Prema očekivanjima čelnika srpske vlade, MMF bi trebalo da odobri povećanje plata i penzija, jer je budžet Srbije u deficitu manjem od planiranog.

Kako se očekuje, Misija MMF će analizirati kako se sprovodi dogovor o reorganizaciji javnih preduzeća, a mađu njima najpre u Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i Železnici Srbije.

MMF je krajem juna odobrio prvu reviziju trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom bez diskusije pošto su ispunjeni svi indikativni ciljevi utvrđeni programom za kraj marta 2015. godine i sprovedene planirane strukturne reforme.

Dogovor o aranžmanu postignut je u novembru 2014. godine, a Odbor direktora MMF ga je odobrio u februaru 2015. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misija MMF u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2015, 05:34

Misija Međunarodnog monetarnog fonda počela je u Beogradu drugu reviziju stend-baj aranžmana sa Srbijom. Prva revizija uspešno je prošla u junu, a ako do 1. septembra, koliko će trajati razgovori sa našim zvaničnicima, Srbija dobije prelaznu ocenu, do kraja godine mogli bi da čujemo i onu najiščekivaniju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.