Milosavljević: Stiže četiri mlrd. €

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milosavljević: Stiže četiri mlrd. €

Beograd -- Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević očekuje između tri i četiri milijarde evra investicija u Srbiji tokom 2011. godine.

On je kazao da je taj nivo investicija neophodan za ubrzanje ekonomskog razvoja.

"Znajući rezultate srpske privrede u 2010. godini i disciplinu koju smo pokazali u radu verujem da je taj nivo dostižan, uz pretpostavku održanja političke i makroekomske stabilnosti i tokom naredne godine, u šta takodje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verujem", rekao je Milosavljević.

On je izrazio očekivanje da će budžet dobiti najveću "injekciju" od prodaje Telekoma, koja će, kako je naveo, "pokriti skoro polovinu očekivanih sredstava", i najavio završetak investicija u energentskom i industrijskom sektoru.

"Realizovanje navedenih projekata će, uz završetak radova na Koridoru i saobraćajnoj infrastrukturi, zaposlenima u Srbiji omogućiti veće plate i više radnih mesta", zaključio je Milosavljević.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.