Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jun.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Izgradnja Moravskog koridora može da počne na leto

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da izgradnja Moravskog koridora, "najznačajnijeg autoputa uz Koridor 10 za Srbiju", može da počne na leto.

"Ovaj autoput je izuzetno važan za državu jer će spojiti koridore 10 i 11, odnosno centralnu Srbiju, gde živi više od pola miliona stanovništva i posluje više od 20.000 firmi", izjavila je Mihajlović, saopšteno je iz ministarstva.

Ona je navela da će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sutra, u utorak, Skupština Srbije razmatrati predlog Zakona o postojanju javnog interesa za izgradnju Moravskog koridora.

"Izgradnja Moravskog koridora specifičan je projekat jer podrazumeva izgradnju autoputa, najmodernije telekomunikacione mreže i zaštitu Morave i njenih pritoka", rekla je Mihajlović, gostujući na TV Prva.

Mihajlovićeva je istakla da će Vlada Srbije uredbom propisati kriterijume za izgradnju ovog koridora jer je u interesu da najbolje kompanije realizuju taj projekat.

"Behtel je jedna od najboljih svetskih kompanija. Važno je da radimo sa najboljima jer će nam doneti nove tehnologije, znanja i iskustva. Da bismo bili u prilici da razgovaramo sa najboljima moramo imati stabilan budžet, političku situaciju i dokumentaciju, što smo i obezbedili", rekla je Mihajlović.

Ona je navela i da će, prema procenama, autoput od Preljine do Pojata biti gotov za dve i po godine, a njegova izgradnja koštaće oko 800 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.