Marić: Prve mašine za čišćenje snega stižu danas ili sutra

Izvor: Blic, 06.Feb.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Prve mašine za čišćenje snega stižu danas ili sutra

Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se očekuje da prve mašine danas ili sutra stignu u područja koja su najugroženija zbog vremenske nepogode izazvane snegom i niskim temperaturama.

Marić je agenciji Beta rekao da je u ovom trenutku u 38 opština proglašena vanredna situacija.

"U toku dana prve naredbe oko angažovanja dodatne mehanizacije biće prosledjene opštinskim i okružnim štabovima", rekao je Marić, ističući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi danas ili sutra prve mašine trebalo da budu upućene na ugrožena područja.

Marić je istakao da su naredbe obavezujuće i da podrazumevaju stalna zasedanja štabova, kontakt i razmene informacija.

Prema njegovim rečima, najugroženije su opštine koje su više od 20 dana pod snegom, a među njima su su Sjenica, Surdulica, Crna Trava i Ivanjica.

Vlada Srbije proglasila je juče vanrednu situaciju na celoj teritoriji Srbije zbog obilnih snežnih padavina i niske temperature u proteklih nekoliko dana.

Vanredna situacija u narednih sedam do 10 dana proglašena je, prema proceni Republičkog štaba da se redovnim putem ne mogu otkloniti posledice vremenske nepogode prouzrokovane hladnoćom ali i najava da se očekuju nove snežne padavine praćene veoma niskim temperaturama.

Prema proceni Republičkog štaba, 70.000 ljudi u Srbiji zavejano i odsečeno od civilizacije, a da je devet osoba stradalo.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: Najteža situacija u Sjenici, Surdulici, Ivanjici i Crnoj Travi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2012

Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se očekuje da prve mašine danas ili sutra stignu u područja koja su najugroženija zbog vremenske nepogode izazvane snegom i niskim temperaturama. Marić je agenciji Beta rekao da je u ovom trenutku u 38 opština...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

GRTALICE STIŽU NAJKASNIJE SUTRA

Izvor: Kurir, 06.Feb.2012

Najugroženije su opštine koje su više od 20 dana pod snegom, a među njima su su Sjenica, Surdulica, Crna Trava i Ivanjica..BEOGRAD - Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se očekuje da prve mašine danas ili sutra stignu u područja koja su najugroženija...

Nastavak na Kurir...

Marić: Prve mašine stižu danas ili sutra

Izvor: S media, 06.Feb.2012

Načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se očekuje da prve mašine danas ili sutra stignu u područja koja su najugroženija zbog vremenske nepogode izazvane snegom i niskim temperaturama..."U toku dana prve naredbe oko angažovanja dodatne mehanizacije biće...

Nastavak na S media...

Koristiti sve resurse za saniranje posledica nevremena

Izvor: KovinEkspres.rs, 06.Feb.2012

Saopštenje sa sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije Ponedeljak, 6. februar - Opštinski Štab za vanredne situacije sastao se danas i doneo neophodne zaključke u vezi sa situacijom na terenu cele opštine, sagledavši i rezultate dosadašnjeg angažovanja – od četvrtka uveče, 2. februara,...

Nastavak na KovinEkspres.rs...

Prioritet razbijanje leda na rekama

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2012

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je razbijanje ledenih čepova na rekama trenutno prioritet, kao i da će u opštine najugroženije obilnim snegom u utorak biti dopremljeno po pet dodatnih mašina za čišćenje puteva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.