Mali: Prijava vakcinisanih za dodatnu pomoć od 1. do 15.juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2021, 11:54

Mali: Prijava vakcinisanih za dodatnu pomoć od 1. do 15.juna

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je da će svi koji su vakcinisani makar jednom dozom do 31. maja moći da se za dodatnu pomoć od 3.000 dinara prijave od 1. do 15. juna, kao i da dobiju taj novac do 20. juna.

Mali je rekao da će sutra biti usvojena uredba o toj pomoći na vladi, kao i da će se građani prijavljivati na isti način kao i za pomoć od 60 evra, preko sajta Trezora.

"I svako ko se prijavi, dobiće do 20. juna tu dodatnu pomoć. Najstariji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sugrađani koji su se vakcinisali nemaju potrebu da se prijavljuju, kao ni za ovih 60 evra", naveo je Mali gostujući na TV Pink.

Ističe da je cilj da se podstaknu građani da se što više vakcinišu, kako bi se što pre vratili normalnom životu.

Mali je dodao da je to deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima.

Kaže da penzioneri, njih 1,633 miliona, sutra dobijaju prvih 30 evra pomoći.

Mali je dodao da se preko Kol centra za pomoć prijavilo više od 12.000 građana, kao i da je do sada ukupno prijavljeno 3,35 miliona.

Borba za ekonomiju je u ovom trenutku najvažnija, a treći paket pomoći koji vlada u ovom trenutku realizuje ne ogožava ekonomsku stabilnost zemlje i dug će ostati ispod 60 odsto BDP-a, a projektovani privredni rast se očekuje iznad 6 odsto, naglasio je ministar Mali.

Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci u iznosu od 3.000 dinara građanima koji su se vakcinisali protiv korona virusa.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u narednim danima biti informisani na koji način će se za tu pomoć prijavljivati, saopšteno je ranije iz vlade.

Prema toj odluci, svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u našoj zemlji do 31. maja, imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo prijave imaće svi gradani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije važno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji - Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv korona virusa, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

"Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije korona virusa", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljen rok za prijavu vakcinisanih za dodatnih 3.000 dinara

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2021

Svi građani Srbije koji prime makar jednu dozu vakcine u Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara...Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina...Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika...

Nastavak na Radio 021...

DJB: Pomoć samo za vakcinisane je neustavna i pravi podelu medju ljudima

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2021

Pokret "Dosta je bilo" (DJB) ocenio je danas da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića o davanju pomoći gradjanima koji se vakcinišu protiv korona virusa "neustavan, duboko pogrešan i za žaljenje".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ZA 3.000 DINARA ZA VAKCINISANE PRIJAVA KAO I ZA 60 EVRA Pare stižu do 20. juna, a ovo je sve što treba da znate

Izvor: Blic, 06.Maj.2021, 10:04

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara za vakcinisane. Prijavljivanje će trajati od 1. do 15. juna, i to na isti način kao i za pomoć od 60 evra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.