Le Mer: Ne postoje uslovi za lansiranje Fejsbukove libre

Izvor: B92, 17.Jul.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Mer: Ne postoje uslovi za lansiranje Fejsbukove libre

Šantiji -- Fejsbukov projekat digitalnog novčića libra ne može da se realizuje u formi u kakvoj je predstavljen sada, izjavio je francuski ministar finansija Bruno Le Mer.

"Danas ne postoje uslovi za lansiranje ove valute, libre, onako kako to predlaže Fejsbuk", rekao je Le Mer neposredno uoči početka sastanka sa kolegama iz Grupe sedam najrazvijenijih zemlja sveta (G7) u Šantijiu, severno od Pariza, prenosi Rojters.

Le Mer je takođe naveo da će sastanak G7 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti "odlučujući" za postizanje dogovora o tome kako da se oporezuju velike tehnološke kompanije utvrđivanjem okvira za šire pregovore izmedju 129 zemalja Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), koji bi trebalo da se okončaju naredne godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.