Kosovo: Zaduženo 500.000 građana

Izvor: B92, 11.Maj.2014, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo: Zaduženo 500.000 građana

Priština -- Skoro pola miliona građana na Kosovu zaduženo je kreditima komercijalnih banaka, koji su dostigli 1,8 milijardi evra, navodi Radio Slobodna Evropa.

Uzimanje kredita je za građane Kosova postalo neophodnost i, tako reći, način zivota zbog teških životnih uslova u kojima se nalazi Kosovo.

Po poslednjim podacima kosovske centralne banke, najveći deo te sume su trgovinski krediti, u iznosu od 647 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra, a za njima su individualni krediti, koji uključuju potrošačke, i dostižu 517 miliona evra, navodi Slobodna Evropa.

Za njima slede krediti za proizvodnju, za uslužne delatnosti, turizam, hotelijerstvo i restorane, kao i krediti za nekretnine i ostalo.

Kamatna stopa varira u zavisnosti od vrste kredita i banke - od devet do 20 odsto.

"Izgleda da većina građana ima finansijske potrebe, bilo da investira u nekretnine ili u ostale privredne sektore, ali čak i za svadbe i odmore", piše Slobodna Evropa na sajtu na albanskom jeziku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Kosovu pola miliona kreditno zaduženih

Izvor: Mondo, 11.Maj.2014

Skoro pola miliona građana na Kosovu zaduženo je kreditima komercijalnih banaka, koji su dostigli 1,8 milijardi..

Nastavak na Mondo...

Pola miliona građana na Kosovu zaduženo kreditima

Izvor: Capital.ba, 11.Maj.2014

PRIŠTINA, Skoro pola miliona građana na Kosovu zaduženo je kreditima komercijalnih banaka, koji su dostigli 1,8 milijardi evra, navodi Radio Slobodna Evropa. Uzimanje kredita je za građane Kosova postalo neophodnost ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.