Ko ima viška - nude projekte od 2, 6 mlrd €

Izvor: B92, 17.Apr.2017, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko ima viška - nude projekte od 2, 6 mlrd €

Od ukupno 105 investicionih projekata u katalogu Hrvatske privredne komore najviše je projekata u turizmu.

Projekti su teški 2,6 milijardi evra, prenose tamošnji mediji.

Najskuplji projekat za kojeg se preko HGK traže ulagači već je dobro poznat hrvatski san Vicenca Blagaića, koji ne odustaje od projekta za koji već dugo traži investitore.

U katalogu se navodi da je za projekat otkupljeno zemljište, samo treba da pronađu investitora koji su u Dubrovačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primorju spremni da ulože 920 miliona evra.

Drugi projekat je Pašman Rivijera koja košta oko 430 miliona evra i uključuje gradnju turističkog resorta s 4 hiljade kreveta do čak sedam zvezdica sa propratnim sadržajima na kopnu i moru, uključujući čak i most između Pašmana i kopna. Nosilac projekta je opština Pašman, a čini se da su se pojavili i neki ulagači, jer se uskoro očekuje međunarodni konkurs za pronalazak investitora. Najviše projekata dolazi iz Primorsko-goranske županije, gde se traže ulagači u Zračnu luku Rijeka, Marinu Brajdica i celinu koju će činiti sportski centar Platak, Automotodrom Grobnik i Golf teren Dubina. Predviđa se igradnja ski centra Vrbovsko, a vrednost projekata premašuje 0,5 mlrd. evra.

Toplice Sveti Martin traže ulagača koji bi investirao 32 miliona evra u Spa & Sport Resort Sveti Martin. Ističu da je investicija neophodna kako bi dostigli konkurenciju koja kontinuirano investira u inovacije i unapređenje sadržaja, a cilj im je privlačenje kupaca ne samo iz regiona i Evrope, već i one sa Bliskog istoka i Rusije. Plan je izgradnja hotela, kampa, velnesa, grejanog fudbalskog igrališta, ali i izgradnja infrastrukture koja će podrazumevati energetsku samostalnost, odnosno termalne bušotine i solarnih panela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.