Nude i kravu u zamenu za automobil

Izvor: B92, 09.Jul.2013, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nude i kravu u zamenu za automobil

U Bosni i Hercegovini vlada nezapamćena kriza, kada je reč o prodaji polovnih vozila. Tako se putem oglasa vlasnicima automobila u većini slučajeva, umesto novca, nudi zamena za neku drugu robu.

Prema rečima predsednika upravnog odbora Saveza udruženja potrošača BiH, Gordane Bulić, vozni park je sve stariji i kupoprodaja je svedena na razmene čak i polovnih vozila, što pokazuje da je došlo do velikog osiromašenja stanovništva, pišu "Nezavisne novine".

Vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednog FIAT-a iz Banjaluke, koji već četiri meseca pokušava da ga proda, kaže da tokom tog perioda nailazio na niz neobičnih ponuda.

"Zvao me je nedavno čovek koji mi je nudio kravu i još 1.500 maraka (oko 767 evra). Prvo sam mislio da je u pitanju neko od mojih poznanika, pa se sa mnom šali, ali sam kroz razgovor shvatio da je u pitanju penzioner, ozbiljan čovjek. Gotove pare, koje su meni potrebne, niko ne nudi", naveo je taj Banjalučanin.

Zaposleni sa portala koji oglašavaju prodaju vozila potvrdili su da potencijalni kupci većinom nude nešto u zamenu, čak i domaće životinje, uz eventualno malu doplatu. Sa portala mobile.ba kažu da su najtraženija vozila koja koštaju od 6.000 do 10.000 maraka (3.068 do 5.113 evra).

Vlasnici vozila smišljaju sve originalnije načine kako bi ih prodali. Tako je prethodnih meseci, vlasnik Golfa, koji se prodavao za 600 maraka (307 evra), u oglasu napisao - "plaćanje isključivo solarno - pare na sunce", pa dodao "može u tri rate, ali kad daš treću ratu dobijaš i auto". Drugi prodavac Golfa je svoje vozilo umotao u celofan i napisao "na prodaju neotpakovan Golf 2, može i zamena za Golf 7".

Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nude i kravu u zamenu za automobil

Izvor: B92, 09.Jul.2013

U Bosni i Hercegovini vlada nezapamćena kriza, kada je reč o prodaji polovnih vozila. Tako se putem oglasa vlasnicima automobila u većini slučajeva, umesto novca, nudi zamena za neku drugu robu...Prema rečima predsednika upravnog odbora Saveza udruženja potrošača BiH, Gordane Bulić, vozni park...

Nastavak na B92...

BiH: Daju kravu za automobil

Izvor: Kurir, 09.Jul.2013

U Bosni i Hercegovini vlada nezapamćena kriza, kada je reč o prodaji polovnih vozila. Tako se putem oglasa vlasnicima automobila u većini slučajeva, umesto novca, nudi zamena za neku drugu robu..BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini vlada nezapamćena kriza, kada je reč o prodaji polovnih vozila. Tako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.