Još oko 10 mil EUR za žensko preduzetništvo

Izvor: B92, 04.Jun.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Još oko 10 mil EUR za žensko preduzetništvo"

Beograd -- Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović najavila je da će u saradnji sa EBRD biti obezbeđen dodatni novac za razvoj ženskog preduzetništva u Srbiji.

"Premijer Aleksandar Vučić je razgovarao sa EBRD i deo novca će sigurno ići za preduzetništvo od čega će, a govorimo o više od 10 miliona evra, deo biti samo za žensko preduzetništvo", prezicirala je Mihajlović na pitanje novinara posle posete izvođača radova sa premijerom Aleksandrom Vučićem na deonici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koridora 11 autoput Lajkovac - Ljig.

Mihajlović je naglasila da je reč o konkretnim projektima kako bi se pomoglo ženskom preduzetništvu.

"Država je već puno uradila za preduzetništvo, kada je 2016. proglasila Godinom preduzetništva za šta je obezbeđeno 16 milijardi dinara", kazlaa je Mihajlović.

Kako kaže, trećina tog novca je namenjena ženskom preduzetništvu odnosno ženama koje tek počinju posao i ženama koje već imaju svoje preduzetničke radnje, pa im je zbog novog posla potreban novac.

Mihajlović je dodala da je potrebno obezbediti još sredstava za podršku preduzetništvu i da je zato premijer već o tome razgovarao sa predstavnicima EBRD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mihajlović: Dodatni novac za žensko preduzetništvo u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Jun.2016

Predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je danas da će od Evropske investicione banke biti obezbeđeno više od 10 miliona evra razvoj preduzetništva u Srbiji...Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.