Još 6,6 miliona Amerikanaca traži naknadu za nezaposlene

Izvor: B92, 09.Apr.2020, 18:15

Još 6,6 miliona Amerikanaca traži naknadu za nezaposlene

Beograd -- Još 6,6 miliona Amerikanaca prijavilo se prošle nedelje za pomoć za nezaposlene dok koronavirus nastavlja da razara američku ekonomiju.

Saopštenje ministarstva za rad je stiglo u trenutku kada je američka centralna banka, Federalne rezerve, objavila da bi mogla da pomogne ekonomiji sa 2,3 triliona dolara kroz nove i proširene programe.

Pandemija je neverovatnom brzinom zatvorila i dugogodišnja i nova preduzeća, ostavljajući starije radnike i novozaposlene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u skoro svim vidovima industrije bez plata, piše Njujork tajms.

List podseća da je za samo tri nedelje više od 16 miliona Amerikanaca izgubilo posao, više nego što je recesija izazvala za dve godine.

"Izgleda kao da je ekonomija kao celina iznenada upala u crnu rupu", ocenila je Keti Bostjančič iz Oksford ekonomiksa.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još 6,6 miliona Amerikanaca TRAŽI NAKNADU za nezaposlene

Izvor: Blic, 10.Apr.2020, 08:42

Još 6,6 miliona Amerikanaca prijavilo se prošle nedelje za pomoć za nezaposlene dok koronavirus nastavlja da razara američku ekonomiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.